De werkprojecten van Visie-R

De werkprojecten van Visie-R kunnen een opstap zijn naar regulier-of vrijwilligerswerk. De deelnemers werken in de activiteitenhal, de veegploeg, groen-teams of in een van de klusteams. Tussentijds doorstromen is mogelijk als blijkt dat dat beter past in de ontwikkeling. Binnen alle teams is het mogelijk certificaten te behalen die de deelnemer weer een stapje dichter bij zijn/haar doel brengen. De competenties die worden gescoord zijn: samenwerken, inzet, motivatie, regels nakomen, flexibiliteit, werkuitvoering en respect. Na het behalen van het eindcertificaat heeft de deelnemer trede vijf op de participatieladder bereikt en kan de deelnemer zich inschrijven bij het uitzendbureau van Visie R.

Activiteitenhal

De activiteitenhal bestaat uit een houtafdeling en een fietsenwerkplaats.
Op de houtafdeling worden onder begeleiding van een werkmeester steigerhouten meubels, minibiebs en plantenbakken gemaakt. In de fietsenwerkplaats worden eenvoudige reparaties verricht aan tweedehands fietsen.

De veegploeg

Met deze ploeg ruimen deelnemers zwerfvuil op in de stad. Het meehelpen aan het schoonhouden van de stad geeft structuur aan de dag en is een eerste stap richting verdere activering.

Klusteams

In de klusploegen zijn de werkzaamheden zeer afwisselend. Het belangrijkste is dat deelnemers aan alle werkzaamheden bijdragen en bij het team horen.

Groenteams (d.o.b.teams)

Populair bij gemeenten!

Onkruid wordt machinaal verwijderd zónder chemische bestrijdingsmiddelen.

Wijkteams

Als er voldoende deelnemers en werkzaamheden zijn vormt Visie-R klusteams die in hun eigen wijk werken. Deze teams worden conform de aanpak van Visie-R begeleid.

Motor- en elektrotechniek

Motor- en elektrotechniek

In de hal in Leiden worden oude motoren en brommers opgeknapt. Ook is er een afdeling elektrotechniek.  Je leert er verschillende technieken. In de elektroafdeling leer je alles over elektrische apparaten; van het repareren van kapotte huishoudelijke apparaten tot het maken van bijvoorbeeld nieuwe lampen van oude materialen. Daarnaast kan je in de computerruimte werken aan je CV of sollicitatiebrief. Repair, recycling is ons motto. Productiewerk is ook mogelijk.

Kunnen we wat voor je betekenen? Bel ons op 0252 422 427 of stuur een
Of wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Over Stichting Visie-R

Stichting Visie-R ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers. Door onze persoonlijke aanpak en directe samenwerking met zorg- en gemeentelijke partners (WMO) vinden wij voor iedereen een passend traject.

Contact

T: 0252 – 422427
E: info@visie-r.nl
A: Haven 16a, 2161 HK  Lisse

Recente blog posts